See PRO editionSee PRO edition

 

KépekNézzen képeket

A hétvégén immár tizedszer találkoztak Gelencén a Jancsó család tagjai, ahol hagyományszerűen a nemzetség egyik legkiemelkedőbb tagjának számító Jancsó Benedek oktatáspolitikus alakját elevenítették fel.

Bővebben...

Szombat délelőtt kánikulában tartották meg Gelencén a Nádika-feredő avatását és megáldását. Az eseményen a magyarországi, erdélyi, megyénkbeli és helybeli önkénteseken kívül jelen voltak a község elöljárói és szép számban gelencei lakosok is. A Vinca Minor Egyesület és a helyi önkormányzat is messzemenően támogatta a kalákát.

Bővebben...


A gelencei Szent Imre műemléktemplomban a Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága, Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Pro Patria Egyesület által szervezett eseményen kiállítás és szakmai konferencia keretében emlékeztek Szent László trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulójára.

Bővebben...

A budapesti Ars Topia Alapítvány kezdeményezésére és szervezésében közösségi szórakozó, piknikező helyet alakítanak ki a nagyközség területén. Mint az eddigi fürdőtelepek kialakítását Bölönben, Bálványosfürdőn, Zalánpatakon, Kisbaconban, Csernátonban és Sepsibodokon közösségi összefogással, valamint távolabbról, esetleg az anyaországból felajánlott segítséggel úgynevezett kalákába végzik el. A telepet el is nevezték „Nádika fürdőnek” a kialakításához társszervező Gelence önkormányzata és a Vinca Minor Egyesület.

Bővebben...

Gelencén tizennyolcadik alkalommal tartottak falunapokat június 24-25-én. Az ünnepségen mind az öt magyarországi testvértelepülés képviselői összesen negyvenöten jelen voltak, Balatongyörökről, Dunaszentgyörgyről, Encsről, Nagybánhegyesről és Várvölgyről.

Bővebben...

Július 2-án a már régebben felépült és használatban levő piacát avatták Gelencén egy nagyszabású termékvásárral. Cseh József polgármestertől tudtuk meg, hogy Felső-Háromszék egyetlen rendszeresen működő piaca. A vásárra a környékből nagyon sok termelő hozta el portékáját.

Bővebben...

1. oldal / 5

Film

 

iSoft template designed by szek-helyek.ro