See PRO editionSee PRO edition

 

KépekNézzen képeket

Virágot helyeznek el a diákok Jancsó Benedek szobránál. A szerző felvételeBaróti diákok csapata nyerte meg a Jancsó Benedek Történelmi Emlékverseny döntőjét, amelyet szombaton tartottak Gelencén, a nagy székely tudós szülőfalujában. Az első alkalommal megszervezett kétfordulós vetélkedőt 7–8. osztályos háromszéki tanulók számára hirdették meg.

Bővebben...

2017 március 15-én délelőtt a gelenceiek csapata a kézdivásárhelyi lovas felvonuláson jelentős létszámmal vett részt,  Cseh József polgármester és Ilyés Botond János alpolgármester vezetésével.

 

Délután Gelencén  került sor a magyar forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából szervezett emlékünnepségre.

Zsúfolásig megtelt a gelencei Szent Imre nagytemplom szombaton az egyházközség búcsúnapján. Bereczi István plébános meghívására a szentmiseáldozatot Tamás József püspök mutatta be a környékbeli papság közreműködésével.

Bővebben...

Energiafüggetlenségre készít fel két felső-háromszéki községet – Esztelneket és Gelencét – a Vajda Lajos által vezetett sepsiszentgyörgyi Green Energy biomasszaklaszter. Egy nemzetközi pályázat partnereként, a BioVill nevű program részeként készíti fel a kiválasztott települések önkormányzatát, a vállalkozókat, a lakosságot és a helyi fejlesztési szakembereket az energetikai önellátás megvalósítására.

Bővebben...

Még nincs egy esztendeje, hogy a Paksról indult Örökségünk mozgalom egy dallal szólította meg a földkerekség magyarságát, ezreket vonva be Bécstől Kézdivásárhelyig, Kanadától Új-Zélandig a magyar nyelv megőrzését, a magyarság megtartását szorgalmazó megmozdulásba. A szervezők Örökségünk videoklip-pályázatot hirdettek a világon szétszóródott magyarság számára.

Bővebben...

December 18-án a glencei Ifjúsági Szervezet egész napos jótékonysági karácsonyi vásárt és előadást szervezett a Bodor György Művelődési Ház előtt, illetve a nagyteremben.

Bővebben...

1. oldal / 4

Film

 

iSoft template designed by szek-helyek.ro