GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HIRDETŐ

Névnap

2019. március 25. hétfő
Irén, Írisz, Irina
Gyümölcsoltó Boldogasszony
A Nap kel 05:41-kor,
nyugszik 18:12-kor.

Holnap
Emánuel, Larissza
napja lesz.

IMAGE GALLERY

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

 

ilyes botond es cseh jozsef kicsi

Péntek délelőtt Ioan Bercu jogász, a megyei kormányhivatal képviselője jelenlétében iktatták be Gelence, Kézdiszék legnépesebb községének helyi tanácsát. A legutóbbi népszámlálás eredménye alapján tizenháromról tizenötre nőtt az önkormányzati képviselők száma.

Gelence az egyetlen olyan felső-háromszéki község, ahol az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt tanácstagjelöltjei közös listán, az RMDSZ jele alatt indultak, és a névsort úgy állították össze, hogy mindkét magyar párt azonos számú jelölttel szerepeljen. Az előzetes egyeztetés szerint az RMDSZ nem indított polgármesterjelöltet, hanem Cseh József eddigi MPP-s elöljárót támogatta annak ellenében, hogy megkapja az alpolgármesteri széket. 
A pénteki beiktatáson a prefektúra képviselője olvasta fel a kézdivásárhelyi bíróság döntését Cseh József megválasztásáról, majd a régi-új polgármester letette a hivatali esküt. Az RMDSZ alpolgármesternek Ilyés Botond János egészségügyi asszisztenst ja­vasolta, míg az Erdélyi Magyar Néppárt Kocsis Gézát jelölte e tisztségre. Ilyés Botond János tizenegy, ellenjelöltje pedig négy voksot kapott. Az új tanácsban az RMDSZ–MPP-nek kilenc önkormányzati képviselője van – Csákány Attila, Cseh Csaba I., Cseh Csaba II., Fejér Lajos, Ilyés Botond János, Márkos Szilárd András, Pap Erzsébet Kinga, Szőke Tibor Barna és Tamás László –, akik a két romapárti képviselővel – Borcsa Sándorral és Ilyés Róbert Csabával – közös frakciót alakítottak, a Néppárti frakció négytagú, Cseh Attila, Fejér Sándor, Kocsis Géza és Szász Attila alkotja. Az új tanácstagok közül öt tagja volt a korábbi testületnek is, tízen pedig újak.

Iochom István

Háromszék

Facebook Like Box